" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

Past is past






Hiking : Hutan Rekreasi Tanjung Tuan}
Sunday, November 20, 2016 | 4:43 PM | 0Comment

hello gais ? pernah dengar tak Bukit Batu Putih ? okay lokasi dia dekat Hutan Rekreasi Tanjung Tuan . Act masa first masuk tu rasa dah pelik sebab dalam google tengok gambar hutan . and yes yang mula kitorang masuk ni pun hutan tapi macam pelik sebab apa ? sebab mendaki jalan tar ! Kitorang pergi after subuh so memang sangat sunyi takda orang . Jalan agak gelap tapi tak memerlukan tochlight pun . And guess what sampai atas sekali kitorang jumpa rumah api . First we thought " oh ni ke batu putih nya takda batu pun just view laut je ? mana batu ? but kitorang just selfie cecepat sebab takut dengan monyet kiri kanan yang duk usha je kan haha

nampak tak background laut sikit ? okay dah puas selfie kat tempat yang disangkakan "bukit batu putih" tu , ada lak macam satu lorong hutan . kali ni memang bukan jalan tar ya . ni bebetul tanah and kiri kanan pokok . gigih lahai duk turun ikut situ . ada papan tanda tulis "Pulau Intan" . agak jauh la nak gak tengok macam mano ghoman eh pulau intan tu ?





ni semua gambar selfie je sebab sunyi kan . bila phone kita dah melekat kat monopod memang semua orang akan guna phone kita je hahaha. and yes lupa nak bagitahu kitorang pergi hiking berempat je urm macam tak penting but hello this is my blog sukahati i la nak type apa pun . okay okay skip skip

. . .

yeayyy dah sampaiii and guess what ? kosong memang kosong gila . air jernih sangat nampak rumpai laut gittuw . and banyak batu bebesar . takda sampah okay ? sangat sangat bersih ! ada la sikit gambar and video ni ha . tak dapat nak ambil gambar or rakam semua yang ada sebab kitorang hiking dengan perut kosong . tak expect pun dalam hutan rekreasi ni banyak tempat boleh pergi ingatkan bukit batu putih je .


video


okay settle part ni . And then kitorang masuk balik hutan sebab nak hiking pergi kat rumah api yang kitorang sangkakan bukit putih tadi . And masa dah sampai tu nampak pulak papan tanda "Bukit Putih 300m" kitorang macam....... lah ni ke jalan nak pergi batu putih . Kitorang try dulu jalan and jalan dia lagi seram daripada nak pergi pulau intan tadi . disebabkan penat , kitorang panjat balik pergi rumah api then turun pergi kat parking sebab tak larat dah nak cari makan je otak fikir.

so kepada sesiapa yang nak hiking pergi batu putih tu , korang jangan terpedaya dengan rumah api kat depan mata korang . tengok kiri kanan mesti ada sign board kecik tulis "bukit batu putih" . yang rumah putih tinggi kena naik tangga atas sekali tu bukan yaaaa itu rumah api ingat ! hahaha okay tu je . Lokasi di Hutan Rekreasi Tanjung Tuan , Port Dickson .